Intelligentie/IQ, Studie & Beroepskeuze

intelligentie

 

Geen idee wat je later wil worden? Past de gekozen vervolgstudie wel echt bij je?

 

wais-iv-nl-omslagOm het IQ (intelligentiequotiënt) te meten bij (jong) volwassenen gebruiken wij de WAIS-IV (Wechsler Adult Intelligence Scale). Dit onderzoek geeft inzicht in de sterke en zwakke punten in het cognitief functioneren en kan neuropsychologische stoornissen vaststellen. In het rapport vindt u het intelligentieniveau plus een IQ-score voor Verbaal Begrip, Perceptueel Redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. De resultaten kunnen u helpen bij de keuze voor school, studie of beroep.

Twijfelt u of uw kind hoogbegaafd is? Of heeft uw kind leerproblemen en kan niet mee? Voor kinderen (6-17 jaar) gebruiken wij de WISC-III (Wechsler Intelligence Scale for Children). De intelligentie van een kind wordt bepaald door een intelligentietest en het bepalen van IQ (intelligentiequotiënt). Dit is een maat waarmee wordt uitgedrukt hoe intelligent uw kind is. Het gemiddelde IQ is 100. We meten het Verbale IQ (woordenschat, taalgevoel, redeneervermogen) en het Performale IQ (praktisch handelen, aanpakken, oplossen, motorische vaardigheid, ruimtelijk inzicht e.d.).

IQ-test2Heeft u vragen over de ontwikkeling bij uw kind? Behoefte om de intelligentie en de cognitieve (school)capaciteiten bij uw kind te laten meten? Wij helpen u verder. Onze inhoudelijke testkennis en een zorgvuldige analyse zorgen voor een betrouwbaar resultaat. U krijgt een helder rapport, zodat u weet welke begeleiding/vervolgstappen passend zijn voor uw kind. Wij werken volgens de richtlijnen van het NIP.

Geen idee wat je later wil worden? Past de gekozen vervolgstudie wel echt bij je? Als scholier of student kun je behoorlijk worstelen met je (gemaakte) studiekeuze. Welke vervolgopleiding past bij je drijfveren, talenten en persoonlijkheid? En welke competenties en capaciteiten heb je daarvoor nodig? Een verkeerde studiekeuze zorgt voor veel twijfels, kosten, tijdverlies en frustratie. Een onderzoek naar een passende opleiding is dan de oplossing. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om te kiezen voor de juiste studie.

Twijfel je aan je Beroepskeuze? Is het niet wat je ervan verwachtte? Naarmate je langer op een verkeerde werkplek zit, wordt je onvrede alsmaar groter, de stap om te stoppen moeilijker, je kansen op een andere baan kleiner en je vermogen voor omscholing is lastig. Je voelt dat je talent niet wordt aangesproken. Een verkeerde studie- of beroepskeuze kunnen je loopbaan negatief gaan bepalen. Waar doe je nu goed aan? Samen onderzoeken we welk beroep past bij jouw talenten en mogelijkheden, zodat je gelukkig wordt van je werk.


Test Schoolrichting, Studie & Beroepskeuze

 

Beste Testinstrumenten voor IQ & Cognitieve Capaciteiten

 

Gerenommeerde IQ Testen WAIS-IV & WISC-III

 

Werkwijze conform NIP

 
 
Meer over onze testen weten? Neem contact op!